mitigeur salle de bain décoration

Opprett ditt fredelige tilfluktssted: tilpass ditt baderomsområde

Badet er et viktig sted i huset vårt, der vi tilbringer tid med å slappe av og ta vare på oss selv. For å virkelig nyte disse avslappende øyeblikkene, må du skape et rom som gjenspeiler din personlighet og ønsker. I denne artikkelen vil vi gi deg noen ideer for å tilpasse badet ditt.

Velge riktig stil for badet ditt

For å begynne, må du velge en stil som passer deg. Her er noen populære stiler som kan inspirere deg:

  • Moderne stil: Minimalistisk og strømlinjeformet, denne stilen satser på praktiske oppbevaringsløsninger og rette linjer. Materialer som glass eller rustfritt stål er prioritert.
  • Skandinavisk stil: Varm og koselig, kjennetegnes av myke og naturlige farger (hvitt, beige, lys tre) og møbler med avrundede former.
  • Industriell stil: Inspirert av New York-lofts, kombinerer råmaterialer (metall, betong) og vintageelementer som retro armaturer.
  • Bohemsk stil: Ideell for de som liker eksotisk atmosfære, denne stilen fremhever naturlige materialer (rotting, lin), etniske mønstre og et overflod av grønne planter.

Avhengig av den valgte stilen, vil elementene knyttet til dusj, badekar, servant hjelpe deg med å kle på og style badet ditt. Ikke nøl med å velge blandebatteri for badet ditt på nettstedet vårt.

Farger for å lykkes med stemningen på badet ditt

Når stilen er valgt, bør du tenke på fargene som vil utgjøre rommet ditt. Mulighetene er uendelige, her er noen forslag for å veilede deg:

  • For en zen og avslappende atmosfære: Velg lyse og naturlige farger som hvitt, elfenben eller beige. Du kan også legge til noen innslag av akvamarin eller pastellblått.
  • For en dynamisk og oppkvikkende effekt: Satse på sterke og energiske farger som gul, oransje eller rød. Vær imidlertid forsiktig så du ikke overdriver for å unngå et for aggressivt resultat.
  • For en elegant og raffinert finish: Prioriter mørke og sofistikerte toner som svart, antrasittgrå eller midnattsblå.
  • For en varm og koselig atmosfære: Nyanser av brun, taupe og terrakotta vil være perfekte for å varme opp rommet og skape en koselig atmosfære.

Male en vegg eller installere fargerike fliser

En av de enkleste måtene å tilpasse rommet ditt på, er å leke med veggbelegg. Du kan velge maling som er egnet for fuktige rom eller velge fliser i forskjellige farger og mønstre.

Inkludere tilpasset møbler og dekorative tilbehør

Når de grunnleggende dekorasjonene er etablert, er det på tide å gå videre til detaljene som vil gjøre badet ditt unikt:

Skreddersydde møbler og lagringsløsninger

For å optimalisere plassen og imøtekomme dine behov, ikke nøl med å investere i skreddersydde møbler: servantmøbler, hyller, skap... Mange produsenter tilbyr nå tilpassede og modulære løsninger i samsvar med dine ønsker og plassbegrensninger.

Dekorative tilbehør for en personlig touch

Tenk også på å legge til noen dekorative elementer for å vise din personlighet og skape en unik atmosfære:

  • Speil: Utover deres praktiske aspekt, utgjør de ekte dekorative gjenstander. Velg dem i samsvar med stilen på badet ditt og nøl ikke med å blande former og størrelser for et originalt resultat.
  • Badekåper: I tillegg til å tilby komfort under føttene, vil et teppe tilføre en farge- og teksturtilførsel til gulvet.
  • Håndklær: Vær variert i valg av flere sett med håndklær og badehåndklær som harmonerer med fargene på badet ditt.
  • Dekorative gjenstander: Legg til noen rammer, lys og andre dekorative elementer for å fullføre atmosfæren i rommet. Vær imidlertid forsiktig så du ikke overlesser plassen for å unngå et overfylt resultat.

Satse på belysning for å forbedre badet ditt

Belysningen blir ofte oversett under utformingen av et bad, selv om den spiller en avgjørende rolle for den generelle atmosfæren. Her er noen tips for å belyse dette rommet riktig:

  • Velg en generell diffus belysning: Plasser en taklampe eller innfelte spotlights i taket, helst utstyrt med en dimmer for å justere atmosfæren etter dine ønsker.
  • Øk antall indirekte lyskilder: Plasser veggmonterte lamper, bordlamper eller LED-striper bak speilet eller under møblene for å skape en dempet og varm atmosfære.
  • Prioriter pærer med varm fargetemperatur: Velg pærer mellom 2700 og 3000 kelvin for å få mykt og behagelig lys på badet ditt.

Ved å følge disse retningslinjene er du nå klar til å tilpasse badet ditt og gjøre det til en ekte oase av fred, perfekt for avslapning og velvære. Lytt til dine ønsker og nøl ikke med å vurdere skreddersydde prosjekter for at dette rommet skal være nøyaktig som du har forestilt deg.

Tilbake til bloggen